تبیین حقوق زنان از دیدگاه در اسلام در خطبه نماز جمعه اوز

ساخت وبلاگ

یکی از چالش های بزرگ در عصر حاضر حقوق زنان است که به عنوان یکی از حربه های غربی ها علیه دین اسلام مورد استفاده قرار می گیرد. شیخ نادر بیگدلی در خطبه های نماز جعه ۶ مرداد ماه در مسجد مصلی اوز گفت: برای روشن شدن این موضوع ابتدا باید تکلیف خود را با برابری حقوق زن و مرد مشخص کنیم.

از نظر طبیعی، فیزیولوژیک و ساختمان بدنی تفاوت هایی بین زنان و مردان وجود دارد. از نظر روحی، عاطفی و احساسات نیز زن و مرد متفاوت هستند. براساس این تفاوت ها در حقوق و تکالیف زن و مرد تفاوتی به وجود خواهد آمد. به عنوان مثال زنان به دلیل شرایط طبیعی حداقل در ماه ۶ روز از اقامه نماز معاف هستند.

اما می توان ادعا کرد که در حقوق شهروندی در اسلام هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد و زنان دوشادوش مردان در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می توانند مشارکت کنند. خطیب نماز جمعه اوز افزود: در دوران جاهلیت قبل از اسلام به زنان با نگاه تحقیر آمیز نگریسته می شد و خانواده ها از وجود دختران احساس حقارت و ننگ می کردند.  قرآن در این مورد می فرماید: درآن دوران هرجا به کسانی بشارت دختری داده می شداندوهگین می شدند و از مردم فرار می کردند.

قرآن قوانین ظالمانه علیه زنان و دختران را لغو کرد و در تعالیم دینی ما نه تنها دختران و زنان شوم و تحقیر شده نیستند بلکه هدیه خداوندی هستند که به خانواده ها داده می شود.

بیگدلی تصریح کرد، خدا می فرماید بهترین شما نزد خدا با تقواترین است و زن و مرد مطرح نیست. یا در جایی می فرماید: هرکس عمل صالح انجام دهد و برایمان به خدا استوار بماند وارد بهشت می شود. در جای دیگری قرآن می فرماید: خدا صدای زنی که با پیامبر در مورد حقوق زنان مجادله می کرد شنید و پذیرفت و این نشان از اهمیت جایگاه زن نزد خدا دارد.

خطیب  نماز جمعه اوز گفت: در صدر اسلام نیز زنان از اهمیت والایی برخوردار بودند. عایشه یکی از فقهای بزرگ دوران خود بود و کتاب وی مورد استناد مدارس دینی قرار می گیرد. حضرت خدیجه اولین بانوی اسلام از تجار بزرگ زمان خود بود. زنان در زمان صدر اسلام در نماز های جمعه و جماعت در مسجد( که حتی با پرده جداسازی نشده بود) شرکت می کردند. دربعثت عقبه در سال ۱۳ هجری که ۷۵ نفر با پیامبر بیعت کردند ۲ نفر از آنان زنان بودند. یک روز پس از فتح مکه نیز زنان با پیامبر بیعت می کنند. در جنگ های صدر اسلام از جمله جنگ احد زنان در جنگ شرکت کرده و به مداوای مجروحین می پردازند.

بیگدلی در پایان خطبه افزود: این ها نمونه ای از مشارکت زنان در عرصه های مختلف سیاسی، عبادی، اقتصادی و اجتماعی در اسلام است و باید بپذیریم که تفاوت های زن و مرد براساس تفاوت های طبیعی است اما در حقوق و وظایف شهروندی تفاوتی ندارند.  برای شناخت دسیسه ها نیز لازم است با دین و تاریخ اسلام آشنایی داشته باشیم.

 

 

 

 

 

 

 

وب سایت خبری اوز امروز...
ما را در سایت وب سایت خبری اوز امروز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : awazemrooz بازدید : 95 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 18:47