شهرها موجودی زنده و پویا و نیازمند مدیر اجرایی قوی

ساخت وبلاگ

کرامت الله بلوچی/ شهردار اسبق جویم: با گذشت قریب به دو ماه از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی ،همچنان که چشم امید مردم به انجام تغییر و تحولاتی در سیستم  اجرایی مرکزی (قوه مجریه) می باشد، از یک سو نیز نگاهشان به انجام تغییراتی در مجموعه هاي شهر و  شهرداری ها دوخته شده است!
تغییراتی که می‌تواند مبنا و مبدا تحولاتی توسعه زا و متضمن پیشبرد اهداف بلند جامعه در قالب بازنگری و نگاه به آینده (چشم انداز )و مبتنی بر برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت و پیش بینی وضعیت شهرها در ابعاد مختلف باشد. در انتخابات شوراها نفراتی از داوطلبین برای اولین بار و جمعی نیز برای بار دوم یا بیشتر،از طرف مردم  بر گزيده شده اند.
اما آن‌چه مهم به نظر می‌رسد ایجاد تغییراتی در مجموعه عملکرد شهرداری ها به عنوان مهمترین مراکز خدماتی و مدیریت شهری از طریق تقویت نقاط مثبت و حذف نقاط ضعف و اصلاح روش ها به منظور بهسازی وضعیت شهری در حوزه‌های مختلف خواهد بود.
این حاصل نمی‌شود مگر با تزریق تفکراتی جدید در سیستم مدیریتی، تقویت تلاش های پیشین و لزوم بهره گیری از متخصصین مجرب در رشته‌های مختلف که قادرند باعث پیشرفت همه جانبه و تقویت گام‌های رو به جلو گردند.
شورای اسلامی از قوی ترین تشکل های مدنی که مبنای قرآنی “و شاورهم فی الامر و امرهم شورا بینهم…..”مهمترین رهاورد و برآیند کلی آن یعنی بهره‌گیری و مشاوره از عقل و خرد جمعی در تصمیم گیری های کلان و حیاتی جامعه ارزیابی می گردد.
اما از آن‌جایی که به علت سلایق و علایق گوناگون و متفاوت شهروندان امکان به‌کارگیری نظرات همه آنان در عملکرد اجرایی و مدیریتی ممکن نمی‌باشد و با عنایت به خاستگاه قرآني آن و از سويي  توجه به جایگاه شورا و انتخابات در نظام‌های مدیریتی روزدنیا ،که نشانگر توجه جدی به خواسته های مردمي به عنوان مطالباتی مدنی از طریق برگزاری انتخابات و  روی آوردن به آرای عمومی می باشد.
این مهم ! به شورای منتخب مردم محول گردیده است و پیرامون وضعیت شهری لازم به ذکر است، هر چند برخی از کارشناسان، شهر و مجموعه مرتبط با آن را تنها يك  کالبد فیزیکی و صرفاً ساختمانی ارزیابی نموده  و بیشتر نظرات خود را حول محوریت این فضا !! تبيين مي‌نمايند امّا بايد دانست و توجه کرد كه شهر موجودي زنده فعال و پویاست که با احساسات عواطف مردم و نبض زندگی و نیازهای روزمره ی آنان در ارتباط مستقیم است.
شهر موجودی است که به موازات پیشرفت در حوزه های عمرانی و شهرسازی  به همین مقدار نیز نیازمند توجه به پيشرفت و تغییر و تحولات در حوزه های جامعه شناسی و روانشناسی،محیط زیست،هنر و افکار اندیشه های اجتماعی شهروندان خود می‌باشد،زیرا شهرنشینی که روشن‌ترین مبنای آن را مدنيت ! نيز می‌توان نامید، منبعث از فرهنگ و هویت هر منطقه، ملت و جامعه ای خواهد بود که بر مبنای آن لازم است برنامه ریزان شهری برای حال و آینده آن در حوزه های مختلف،برنامه ریزی اساسی و اصولی انجام دهند.
چراکه شهروند به مثابه اصلی‌ترین عنصر و موجود فعال و شهروندان انسان های حاضر در شهرند، که انسان نیز موجودی زیبا پسند است و به اندازه ی زیبایی‌های فطري  خويش نیز نیازمند زیبایی در حوزه های دیگر زندگی خود است، موجودی که بدون شک فناوری های پیشرفته امروزی روح و روانش را تحت تاثیر خود قرار داده و به همان مقدارکه ساختمان ها و خیابان ها. برایش چشم نواز خواهد بود به همان میزان نیز تحت تاثیر آراستگی های معمول و مرسوم شهرهای متمدن امروزی وفق فرهنگ و هویتش به عنوان نمادهای قابل توجه قرار داشته و نیازهای روحی روانی او را ارضا و اقناع خواهند نمود.
همزمان  با آن بهسازی مکان ‌هایی ست که موجب رشد و نمو استعدادهای شهروندان درحوزه‌های مختلف فرهنگی هنری ادبی گردیده و زمينه ظهور و بروز خلاقیت های فردی بویژه فرهیختگان و هنرمندان آن جامعه را محقق خواهد نمود.
و بسیاری تحولات دیگر در مجموعه مدیریت شهری!(که جای پرداختن به آنها در این مجال نیست)
و همه اين‌ها محقق نخواهد شد مگر با ایجاد شرایط و بستری مناسب که ابتدا همه شهروندان نگاهی رو به جلو و مبتنی بر پیشرفت،توسعه و پیشبرد اهداف بلند توأم با چشم‌اندازی روشن نسبت به فردای خود داشته باشند و جهت دست‌یابی به این مهم تفکرات خرد فردی را فدای اندیشه های متعالی جمعی (کلان) نموده و از هرگونه تکروي های مضر بپرهیزند و متعاقب آن نیز وجود مجموعه قوي اندیشمند و با وسعت دیده فوق العاده ! ،متشکل از خبره ترین شهروندان و در واقع عصاره تفکرات و توانمندی آنان در قالب شورای شهر که از متخصصین و متنفذين آن جامعه انتخاب گردیده باشند (و البته با شرایط دیگری که به لحاظ اختصار خودداری می گردد)
درنهایت انتخاب و به کار گیری قوی‌ترین مدیر شهری که فردی متخصص،اجرایی، باهوش،پاکدست،كمتر سیاسی و دارای مطالعات کافی و وافی در رشته‌های مدیریت و برنامه ریزی شهری و تجارب لازم، شخصیتی استراتژیست كه علاوه بر معیارهای مذكور،مطالعاتي نسبی در حوزه‌های جامعه‌شناسی، روانشناسی،شهرسازي  نیز داشته باشد،به عنوان شهردار یک شهر….مجموعا می‌توانند منشا تحولاتی چشمگیر برای شهروندان در حوزه‌های مختلف گردند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وب سایت خبری اوز امروز...
ما را در سایت وب سایت خبری اوز امروز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : awazemrooz بازدید : 113 تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396 ساعت: 19:30