آیا شورای پنجم سکوی دست‌یابی زنان منطقه به پست های کلیدی است؟

ساخت وبلاگ


پیام دانش/ عبدالعزیزخضری: شوراهای اسلامی شهر و روستا که از زمان دولت اصلاحات درجمهوری اسلامی ایران پا به عرصه فعالیت گذاشت به زودی پنجمین دورۀ فعالیت خو را تجربه می کند. در این نهاد مردمی دوره به دوره شاهد حضور زنان بیشتری درشهرها وروستاها بوده وچشم انداز شورا نشان از عمیق تر شدن تاثیر گذاری شوراها در تصمیم گیری ها و فراتراز حوزۀ شهرداری ها و دهیاری هاست.

بدیهی است هرچه اطلاعات و تخصص ترکیب انسانی شوراها بیشترشده و انسجام هیئت رئیسه بی حرف وحدیث تر باشد نمود پیشرفت درحوزه های اجتماعی، فرهنگی به ویژه عمرانی برای محل مورد فعالیت شورا، ملموس تر خواهد بود.

حضور موثر زنان در شوراها در هردوره از انتخابات به روشنی ملاحظه می شود به گونه ای که در دورۀ پنجم انتخابات درشهرستان های دارای فرهنگ تقریبآ همسو(لارستان، لامرد وگراش) حضور موفق زنان درهرم وشورا های اسلامی شهرهای  و عضویت این قشردرشهرهای لاروگراش، نشان دهنده اعتماد رو به افزایش مردم به توانایی و صداقت بانوان در ارکان تصمیم گیری های رسمی است  و مسلمآ چنان چه زنان؛ این سرمایه اعتماد عمومی،  کارایی خود حفظ کنند، بعید نیست در دوره های آینده، عضویت بانوان با نفرات بیشتری در ترکیب شوراها نظاره گر باشیم.

درج خبر زنان سیاستمدارجهان در بخش دیگراین پایگاه، بررسی این امید است، که زمان آن فرارسیده است که زنان  ازحوزه تقنینی(شوراهای شهر وروستا)به حوزه مدیریت فردی وچالش زاهایی چون شهرداری ها، بیمارستان، دانشگاه وغیره وارد و اقتدارخودرادر مدیریت به اثبات رسانند.

مهمترین ابزار درمدیریت کلان وجود اطلاعات و تصمم برای یافتن وافزایش اطلاعات تخصصی، وقت نهادن، نظم و وقت شناسی، روحیه تعامل ومشارکت جویی، حوصله سفرپیش بینی شده و نا معلوم، جسارت در تصمیم گیری،  توکل کردن و در راس آن صداقت، راستگویی وقاطع بودن درنهایت منعطف بودن است.

فریبا صالحی، بدریه جوکاری ولیلا بهزادی سه بانویی که از شهرهای اوز، بنارویه و لامرد در انتخابات شوراهای اسلامی پنجم به عنوان منتخب اول شهرهای خودانتخاب شده اند. خانم ها جهاندیده از لار، ناصری از گراش و مشعوف از بیدشهر نیز در میان منتخبین شورا دیده می شوند و همگی دردهه دوم مردادماه سال جاری واردفعالیت رسمی می شوند. این بانوان چهارسال فرصت دارند با عملکرد خودعلاوه برآن که پل همواری بزنند تا راه ورود زنان بیشتری به ترکیب شوراها تسهیل کنند و نیزچه خود با شناسایی ودعوت زنان توانمند به چرخه مدیریت کلان برنگاه نه چندان قوی جامعه به توانایی بانوان تاثیر مثبت بگذارند.

نویسنده این سطورکه بیش از ۴ دهه، مسئولیت را درحوزه اجرایی تجربه کرده به توانایی زنان ایمان دارد.

حضور موثربانوان درشوراها، فرصت مغتنمی است  که این قشردرراس تصمیم گیری ادارات مهم منطقه قراربگیرند و با احتمال رخ دادن خطا که موردی طبیعی است ودر مدیریت مردان رخ داده وزیاد هم شاهد بودیم و بادرنظر داشتن اصل آزمون و خطا وارد دوران گذارمدیریت بانوان شویم.

 

 

 

 

 

 

 

وب سایت خبری اوز امروز...
ما را در سایت وب سایت خبری اوز امروز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : awazemrooz بازدید : 100 تاريخ : دوشنبه 29 خرداد 1396 ساعت: 19:10