بحران آب اوز و چند پیشنهاد

ساخت وبلاگ

ابراهیم احمدی: اگر جنگ های آینده را «جنگ آب» ییش بینی می کنند یا پروفسور کردوانی می گوید: «آب نیست، نیست» حکایت از اهمیت آب و کاهش آن در روی زمین و ضرورت استفاده بهینه دارد. اگر می شنویم که دکتر کلانتری رئیس جدید سازمان محیط زیست می گوید: «ایران در ۲۵ سال آینده خشک می شود»، هشداری است نسبت به کمبود آب درایران دارد که باید آن را جدی گرفت و  برای آن چاره‌ای اندیشید.

این موضوع در جنوب ایران و مناطق جنوبی استان فارس از اهمیت بیشتری برخوردار است. شهر اوز نیز نسبت به سایر مناطق جنوبی آسیب پذیری بیشتری دارد که در شکستگی اخیر خط انتقال آب سد سلمان آثار ملموس و عینی خود را نشان داد.

با عنایت به موارد فوق برای برنامه ریزی آتی، پیشگیری و آمادگی مقابله با مشکلات بحران آب در در اوز موارد زیر پیشنهاد می شود:

*تشکیل کار گروه آب متشکل از نمایندگان تام الاختیار امام جمعه و ادارات مرتبط مانند آبفا، بخشداری، شهرداری، شورا، هلال احمر، اوقاف، انجمن خیریه و افراد حقیقی علاقه مند و فعال و…. این کارگروه می تواند موارد زیر را بررسی و پیگیری کند:

الف- ساخت منبع آب برای شهر اوز که حداقل ظرفیت ۱۰ روز از آب مصرفی شهروندان را داشته باشد. مطئنا برای ساخت این منبع نیاز به اعتبار بالایی خواهد بود که می توان از طریق اعتبارات دولتی، همیاری شهروندان و نیات خیرین استفاده کرد. برای تحقق این برنامه می توان به ازای هر انشعاب مبلغی را تعیین کرد تا ابتدا شهروندان دراین امر مشارکت کنند. پس از مشارکت شهروندان، خیرین نیز با انگیزه بیشتری مشارکت خواهند کرد. همراه با این ۲ گزینه می توان از اعتبارات شهرستانی و استانی و حتی ملی هم نیز برای ساخت منبع بهره گرفت.

ب-آمادگی برای مقابله با اتفاقات در حوزه آبرسانی.  گرچه انتقال آب از سد سلمان فارسی به منطقه و اوز، بسیاری از مشکلات را در حالت عادی حل کرده  است اما در زمان بروز اتفاقات( شکستکی خط انتقال یا آب گرفتگی و شکستگی در زمان بروز باران های شدید و سیلاب) کمبود آب در اوز که دارای منبع ذخیره محدود و فاقد چاه های فعال آب می باشد،  بسیار محسوس تر و ملموس تر است.

این کارگروه می تواند برای تامین آب در مواقع اضطراری از طریق تامین تانکر های مورد نیاز، بهسازی تانکر های موجود ادارات و اطمینان از عدم خروج تانکر سالم ادارت و خراب کردن آن ها…اقدام کند.

بررسی چاه های فعال قبلی موجود در اوز و تجهیز حداقل چند چاه برای استفاده در مواقع اضطراری از دیگر برنامه هایی است که این کار گروه می تواند برای تحقق آن شرایط و امکانات را بررسی کند.

ج- برنامه ریزی برای استفاده بهیه از برکه های موجود، اصلاح ممر و روردی آب به برکه ها، تعمیر آن ها و….  به عنوان منابع ذخیره آب که در بحران کنونی به کمک شهروندان آمدند.

د- با توجه به کمبود آب در کل کشور و منطقه، بررسی راه های انتقال آب از خلیج فارس و شیرین کردن آن– که در کشورهای منطقه مورد استفاده قرار می گیرد- از برنامه های بلند مدتی است که می توان مد نظر داشت. این طرح که قبلا توسط نماینده محترم مجلس مطرح شده و اخیرا نیز معاون اول رئیس جمهور به عنوان یکی از راه کارهای مقابله با بحران آب مطرح کرد را می توان به عنوان یک طرح ملی با همکاری دولت و مجلس به پیش برد.

آب نعمت خدا و نیاز روزمره شهروندان است که شاید در شرایط عادی قدر آن را ندانیم اما نمی توان نسبت به کمبود آن بی تفاوت و بدون برنامه بود.

 

 

 

 

 

 

وب سایت خبری اوز امروز...
ما را در سایت وب سایت خبری اوز امروز دنبال می کنید

برچسب : بحران,پیشنهاد, نویسنده : awazemrooz بازدید : 100 تاريخ : پنجشنبه 23 شهريور 1396 ساعت: 7:56