مصدقی رئیس آبفای اوز: آب تا شامگاه به اوز می رسد/ ساخت منبع آب ۱۰ هزارمتر مکعبی ضروری است

ساخت وبلاگ

فریبا صالحی رئیس و جعفر راستگو دیگر عضو شورای شهر امروز ۲۰ شهریور،  به اتفاق جمعی از شهروندان پس از بازدید از چاه های قدیمی آبفا، در اداره آّبفا با مصدقی رئیس این اداره دیدار و گفت و گو کردند.

حضار دراین دیدار ضمن بیان مشکلات شهروندان در بحران اخیر آب در اوز، خواستار توضیح و اطلاع ر سانی بیشتر و پیگیری منسجم تر این موضوع و یافتن راه کاری برای موضوع قطع آب اوز در آینده شدند.

مصدقی  رئیس آبفای اوز گفت: اهمیت شهر اوز در قطع خط انتقال آب نه تنها از دید مسئولین استان پوشیده نیست بلکه مسئولین وزارت نیرو نیز به این امر واقف هستند. در سال گذشته پس از سیلاب و بردن لوله های انتقال آب با خود، وزیرنیرو در منطقه حاضر و قول ۵ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی داد اما با تغییر و تحول در وزارت محقق نشد.

 

مصدقی افزود: خط انتقال ترمیم شده و اکنون آب در ۳۰ کیلومتری اوز است و امیدواریم تا شامگاه امشب آب به اوز برسد. آب پس از انتقال به اوز به شبکه منتقل شده و اگر مردم رعایت صرفه جویی را بکنند و از ریختن آب برای شستن حیاط و دادن آب به باغچه و…خودداری کنند از فردا آب در شبکه جریان می یابد و شهروندان می توانند از آن استفاده کنند. پس از پرشدن شبکه به مرور ۲ منبع ۵ هزار متر مکعبی اوز نیز پر می شود.

در ادامه گفت و گوی کوتاهی با رئیس آبفای اوز داشتیم که با هم مرور می کنیم:

*شما در صحبت هایتان از اهمیت آب اوز در آبفای استان و وزارت نیرو صحبت کردید، دراین بحران گزارشی به استان ارسال شده است؟

علاوه بر ارسال گزارشات مکتوب و شفاهی به مرکز استان، مهندس ملکوتی معاون بهره برداری استان علاوه بر حضور مستمر در محل شکستگی خط انتقال، در اوز نیز حضور داشته و از قطعی آب و خدماتی که در اوز ارائه شده عکس و فیلم تهیه کرده و با شهروندان نیز صحبت کردند و در جریان امور قرار گرفتند. اهمیت آب در اوز آن قدر حیاتی است که خط انتقال آب به خنج، فیشور و گراش بسته است و پس از پرشدن شبکه اوز آن خطوط باز می شود.

*یکی از موضوعاتی که درطی این بحران مطرح شد، آسیب پذیری اوز نسبت به کمبود آب  بود، علت آن چیست؟

در اوز چاه های آب به دلیل خشک شدن غیر فعال است. در منطقه کنار سبز ۹ چاه وجود داشت که تنها چاه شماره ۸ تا پارسال آب داشت که آن هم خشک شد و قابل استفاده نبود و پمپ ها بالا کشیده شد.

* چاه هایی که در منطقه برزگو وجود دارد در چه وضعیتی هستند؟

۳ چاه هم در آن منطقه است که فاقد آب دهی است و حتی لوله های انتقال آب تا هنرستان جمع آوری شده است. فقط یکی از چاه ها به میزان ۲ لیتر در ثانیه آب دهی دارد که برای شهر کارآیی ندارد و از سالیان گذشته به اجاره بخش خصوصی در آمده است.

*وضعیت  چاه های آبفای اوز در گراش چگونه است؟

۳ چاه متعلق به آبفای اوز در گراش وجود دارد که ۲ چاه آن خشک شده و فقط یک چاه ۵ لیتر در ثانیه آبدهی دارد که پمپاژ شده و در منبع اوز ذخیره شده و در بحران کنونی به عنوان آب شیرین مورد استفاده قرار گرفته است.

 

*چاه اداره آب(چاه عالی) قابل استفاده است؟

بله این چاه تجهیز شده و با تانکر به شهر منتقل شده است و در حال حاضر نیز فعال است. حتی به خودروهای آبرسان شخصی نیز اعلام کرده ایم که رایگان آب این چاه در اختیار آنان قرار می دهیم.

*تعداد تانکرهایی که دراین مدت آبرسانی می کردند چند خودرو بود؟

۱۲تانکر ادارات دولتی از آبفای شیراز، زرقان، جهرم، آبفای روستایی، اداره راه، آتش نشانی، شهرداری و فضای سبز آبرسانی داشتند و ۳۶ خودرو شخصی نیز به این امر اهتمام داشتند.

*به عنوان مسئول با سابقه اداره آبفای اوز چه پیشنهادی برای آینده دارید؟

ساخت یک منبع ۱۰ هزار متري می تواند با کمک ۲ منیع ۵ هزار متر مكعب موجود می تواند دراین زمینه کمک زیادی داشته باشد. با همراهی مشترکین، خیرین و اعتبارات دولتی می توان برای ساخت آن اقدام کرد.   

*منابع  ذخیره آب موجود در اوز تا چند روز کفاف آب مصرفی شهروندان را می دهد؟

در ایام سال متفاوت است در زمستان این ۲ منبع ۵ هزار متر تا یک هفته هم جوابگو است و لی در تابستان بیشتر از ۳ روز پاسخگو نیست که اگر منبع ۱۰ هزار متر مكعب ساخته شود در تابستان نیز تا یک هفته جوابگو خواهد بود.

*برای ساخت این منبع چقدر اعتبار نیاز داریم؟

باید نقشه طراحی و کارشناسی شود اما حداقل ۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 

 

 

 

 

وب سایت خبری اوز امروز...
ما را در سایت وب سایت خبری اوز امروز دنبال می کنید

برچسب : مصدقی,رئیس,آبفای,شامگاه,ساخت,منبع,هزارمتر,مکعبی,ضروری, نویسنده : awazemrooz بازدید : 100 تاريخ : پنجشنبه 23 شهريور 1396 ساعت: 7:56